joi, 1 martie 2018

GPL vs. benzina


Acesta este un subiect care intotdeauna a atras o multime de interesati, fiecare aducand argumente pro si contra, sustinandu-si opiniile insa per total balanta tinde sa se incline in favoarea GPL-ului. Gazul petrolier lichefiat este un tip de carburant considerat mult mai curat decat benzina, motiv pentru care pe termen lung se dovedeste a fi o alegere foarte inspirata.

Costurile implicate
Asadar, pentru o comparatie obiectiva este important sa fie determinate costurile implicate, iar la MonteazaGPL.ro pretul mediu al unei instalatii este de 500 de euro, suma care poate sa creasca odata cu motoarele cu care sunt dotate autoturismele mai noi: cu cat mai complexe, cu atat mai costisitoare. Astfel, suma investita difera de la o masina la alta, insa urmeaza a fi amortizata in functie de distanta parcursa, de obicei in 12 luni sau chiar mai putin. Ulterior, clientii vor resimti direct in propriul buzunar economiile facute, adica de aproximativ 40% in fiecare luna. Costul mediu al unui litru de benzina este de 5.4 lei, pe cand gazul petrolier lichefiat este la jumatate de pret.

Mai curat si mai eficient
In plus, avand in vedere faptul ca acest tip de carburant este mai curat, implicit este si mai eficient, astfel ca arderile se vor face complet si nu mai intervin substante nocive care sa se depuna pe componentele motorului, scazand considerabil durata de viata a acestora. In acelasi timp, si mediul inconjurator este mai protejat, aspect esential in ziua de azi in contextul in care acest subiect este unul foarte sensibil.

Spatiul ocupat
Acesta este un capitol la care GPL-ul este in inferioritate in fata benzinei, insa cele mai moderne sisteme se gasesc sub forma rotii de rezerva, unele masini fiind echipate chiar din fabrica. Pe aceasta cale e foarte usor ca roata de rezerva sa fie inlocuita cu brio de rezervor, iar pe aceasta cale soferii nu se vor mai confrunta cu problema lipsei spatiului in portbagaj. Mai mult, aceste rezervoare sunt chiar si de 30 de ori mai groase decat cele obisnuite ale autoturismelor, motiv pentru care sunt evitate toate riscurile posibile.

Liniste
Daca apelezi la instalatii GPL Bacau vei constata faptul ca aceste sisteme sunt foarte silentioase si se pastreaza asa chiar si in cursul iernii, atunci cand conditiile sunt considerate mult mai putin prietenoase.

Pe termen lung
Nu in ultimul rand, instalatiile de la monteazaGPL.ro sunt ideale pe termen lung, asigurand o durata de viata de minim 10 ani, ceea ce presupune ca in tot acest timp soferii se vor bucura de economii la fiecare drum parcurs. In concluzie, se poate spune ca o gazul petrolier lichefiat reprezinta poate cea mai inspirata alternativa la benzina si care nu este la fel de pretentioasa si costisitoare ca motorina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu