joi, 25 iunie 2020

Cat de dulce ar trebui sa fie un vin dulce


Unele vinuri sunt atat de seci incat iti lasa gura uscata, in timp ce altele sunt atat de dulci incat se lipsesc de pahar. Insa, intr-o lume a subiectivi

Origini Muscat Ottonel 2016 (dulce)smului, un vin despre care o persoana poate spune ca este extrem de dulce poate fi un extraordinar vin de desert din perspectiva altei persoane. Un vin este perceput diferit de fiecare in parte. Unele persoane sunt mai sensibile la taninuri si au senzatia de gura uscata atunci cand beau anumite vinuri, in timp ce altele nu simt taninurile atat de puternic. In plus, gustul se poate modifica considerabil atunci cand consumam mancaruri grase sau sarate.

De asemenea, aciditatea ne poate pacali perceptia cu privire la cat de dulce este un vin, iar acesta este motivul pentru care un vin cu aciditate ridicata va fi mai astringent decat unul cu o aciditate redusa. In plus, mirosul poate afecta perceptia dulcelui, ceea ce presupune ca un vin care miroase a dulce este considerat mai dulce.

Daca esti in cautarea unui vin dulce deosebit, iti recomandam vinurile dulci din gama Origini: Cabernet Sauvignon (dulce) si Origini Muscat Ottonel (dulce). Cabernet Sauvignon (dulce) din gama Origini este un vin rosu purpuriu inchis, care iese in evidenta prin aromele sale de gem de prune si lemn afumat, completate de note ierboase. Totusi, atractia principala este gustul foarte aromat de porumb si lemn dulce, iar pentru a fi savurat la adevarata sa valoare, e ideal sa fie servit alaturi de branzeturi si deserturi, temperatura sa ideala fiind intre 18 si 20 de grade.

Muscat Ottonel din gama Origini se evidentiaza prin culoarea sa deschisa cu reflexii aurii, dar si prin arome de fagure de miere si flori de faneata care dau viata gustului catifelat de miere si caise. Este foarte echilibrat si poate fi servit alaturi de prajituri si branzeturi.

Totodata, poti incerca vinurile demidulci din gama Bristena: Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin si Muscat Ottonel.

Exploreaza vinurile Budureasca, dulci si demidulci in magazinul nostru online budureasca.ro!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu