duminică, 19 august 2018

Cat de daunator este sa fumezi cand esti insarcinata


Fumatul este un viciu care isi lasa amprenta asupa milioane de oameni din toata lumea, motiv pentru care sunt efectuate diferite campanii prin care se indeamna populatia sa renunte. Despre fumatul in timpul sarcinii sunt cunoscute o multime de detalii si moduri in care acestea afecteaza sanatatea copiilor, motiv pentru care este important ca mamele sa evite nu numai fumatul, ci si expunerea la fumul de tigara. Nicotina si monoxidul de carbon sunt doar cateva dintre elementele daunatoare care fac parte dintr-o tigara, iar acestea sunt transmise prin sange catre bebelus in timpul sarcinii. Astfel, cateva dintre pericole sunt:

In primul rand scade cantitatea de oxigen care ajunge atat la mamica, cat si la fat, va creste ritmul cardiac al acestora si creste, totodata, riscul nasterii premature, alaturi de probabilitatea ca cei mici sa se nasca cu diferite probleme respiratorii sau alte defecte. Cu alte cuvinte, cu cat sunt fumate mai multe tigari in fiecare zi, cu atat vor creste sansele de aparitia a diferite probleme si este important de constientizat faptul ca nu exista vreun numar de tigari care sa fie sigur pentru cei mici, motiv pentru care trebuie sa se renunte la acest viciu pentru ca sarcina sa fie cu adevarat sigura.

Expunerea la fum
In schimb, nu doar ca trebuie sa se renunte la fumat, ci este important ca femeile insarcinate sa nu fie expuse la fumul de tigara al altora, iar acesta se dovedeste a fi foarte daunator intrucat cotine o multime de substante periculoase. Asadar, gravidele care sunt expuse periodic la fumul de tigara au sanse mari sa nasca prematur, fie ca fatul sa se nasca cu diferite probleme, fie sa apara diferite complicatii la nastere. In acelasi timp, copiii care sunt expusi pot dezvolta diferite alergii, infectii la nivelul urechilor si plamanilor, motiv pentru care este important sa fie luate masuri in acest sens.

Renunta la fumat
Exista o multime de trucuri si masuri care pot fi luate de persoanele care fumeaza pentru a renunta la acest viciu, iar o prima posibilitate este reprezentata de ascunderea brichetelor, chibriturilor si scrumierelor. Totodata, locuintele pot fi amenajate a fi niste spatii care sa nu fie prietenoase cu fumatorii, dar se pot evita si mediile in care exista multi fumatori. De asemenea, este ideal si sa se renunte la consumul unor bauturi precum cafeaua, care starnesc apetitul pentru fumat.

Este important de stiut ca nu este recomandata nici folosirea de plasturi cu nicotina sau alte solutii pentru ca nicotina va ajunge in sange, iar de aici se poate transmite si catre bebelusi, motiv pentru care este o solutie care nu trebuie sa fie pusa in practica de gravide, ci doar de ceilalti care isi doresc sa se lase de fumat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu