luni, 5 februarie 2018

Ce avantaje aduc celulele stem


Citeste mai departe despre procedura de recoltare a celulelor stem, care este tot mai comuna in ziua de azi intrucat sunt aduse o multime de avantaje. Asadar, totul incepe cu beneficiile din punctul de vedere al regenerarii medicale, fapt util intr-o multime de situatii, insa procedura este ideala si datorita faptului ca ajuta la tratarea mai multor afectiuni serioase, inclusiv Parkinson, Alzheimer, diferite tipuri de cancer, diabet de tip 1 si multe altele. De asemenea, organele pot fi dezvoltate in laborator cu ajutorul acestor celcule si folosite mai apoi in transplanturi pentru a ajuta la tratarea mai multor boli.

Mai multe avantaje
Bineinteles, exista si multe alte beneficii, precum posibilitatea ca medicii si oamenii de stiinta sa poata testa nenumarate tipuri de medicamente fara a mai fi nevoie de testarea lor pe animale sau oameni, intrucat toate acestea implica proceduri complicate si care se intind pe perioade lungi de timp. Mai mult, pe aceasta cale se pot aprofunda si studiile cu privire la diferitele stadii de dezvoltare care adesea sunt strans legate de defecte la nastere, infertilitate sau pierderea prematura a sarcinii.

Fara riscul unui refuz
De asemenea, se reduce si riscul ca in urma unui transplant organele sa fie refuzate intrucat se folosesc celulele proprii ale pacientilor, compatibilitatea fiind de 100% si de 50% in cazul membrilor familiei. Citeste mai departe ca fata de alte tipuri de celule, acestea pot fi folosite si in alte zone ale corpului, fiind asadar mult mai versatile si aduc sanse noi de combatere a diferite afectiuni.

Procedura simpla
Procedura de recoltare a celulelor stem este foarte simpla si se face imediat dupa nastere, sangele fiind prelevat de la cordonul ombilical. Regulile sunt clare si se urmeaza un cod bine stabilit in prealabil, urmand ca mai apoi celulele sa fie depozitate intr-o banca speciala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu