miercuri, 14 august 2019

Am aflat astazi ceva nou despre un serviciu tot mai popular


Fiecare dintre noi avem dreptul sa alegem ce se va intampla cu trupul nostru dupa moarte, daca acesta va fi inhumat sau incinerat. Desi multi crestini considera ca incinerarea este o practica interzisa de Biblie, adevarul este ca nu exista nicaieri mentionat nimic cu privire la aceasta procedura in Sfanta Scriptura. Desi stim ca sunt preoti care considera ca incinerarea este un act dispretuitor fata de natura umana pentru ca Dumnezeu a spus ‘ suntem pamant si in pamant trebuie sa ne intoarcem’, fiecare dintre noi putem alege. Indiferent ce s-ar spune, omul este cel care decide daca trupul sau va fi incinerat dupa moarte. De altfel, este datoria familiei si a casei de servicii funerare sa faca toate demersurile in acest sens.

In alta ordine de idei, o firma de servicii funerare poate realiza incinerarea si la cererea familiei, chiar daca decedatul nu si-a exprimat aceasta dorinta in timpul vietii.

Cu toate aceste servicii funerare va poate ajuta Casa funerara Luca, asa ca descopera aici serviciul de incinerare. Pentru a se realiza serviciul de incinerare va fi nevoie de cateva acte, printre care,  actul de identitate al persoanei care solicita incinerarea, certificatul de deces, adeverinta de incinerare, certificatul de imbalsamare, certificatul de depunere la capela, avizul sanitar de transport mortuar, autorizatia de ridicare si transport ale urnei cu ramasitele umane.

Pentru ca toate lucrurile sa se desfasoare in parametrii optimi si intregul proces sa se efectueze cat mai repede cu putinta, va fi nevoie ca familia sa coopereze si sa furnizeze firmei de pompe funebre toate informatii si documentele necesare.

O firma de servicii funerare, cum este si Casa funerara Luca ce are o experienta indelungata va parcurge cateva etape esentiale: constatarea decesului, imbalsamarea, toaletarea, livrarea sicriurului si asezarea decedatului in el, obtinerea documentelor necesare incinerarii, transportul sicriului, depunerea acestuia la capela crematoriului sau la orice alta capela, transportul acestuia la crematoriu, ceremonia de ramas bun. 

Ca urmare, nu exista foarte multe diferente, din punct de vedere organizatoric si al implicarii unei firme de servicii funerare, intre inhumare si incinerare.

Legea din Romania prevede o diferenta intre inhumare si incinerare si se refara la faptul ca la ceremonia de incinerare au voie sa participe exclusiv persoane majore, firma de servicii funerare fiind obligata sa anunte acest lucru. Aceasta prevedere legala s-a adoptat cu scopul de a-i proteja pe minori de o imagine care i-ar putea insoti pentru tot restul vietii. Dupa operatiunea de incinerare cenusa va fi depusa in urna asigurata de crematoriu si va fi pastrata timp de 45 de zile.

Firma de servicii funerare este obligata sa anunte familia ca dupa aceasta perioada de timp, ea este obligata sa decida asupra depunerii urnei fie la domiciliu, fie in cavouri, gropi sau in nisele crematoriului.